top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJohan Boersma

Project: Aanleg strakke vijver

Bijgewerkt op: 6 nov. 2020Al jarenlang was de vijver aanwezig in de tuin en had in al die jaren al voor veel plezier gezorgd. Inmiddels hield het filter het water niet meer helder, de pvc folie was gaar en lekte. de waterval werkte niet meer, de muren waren opgemetseld met kalkzandsteen en inmiddels kapot gevroren Hierdoor was ook de vijverrand op losgekomen.


Een goed tijdelijk onderkomen voor de bewoners van de vijver

Vanwege al deze punten en omdat de vijver daarnaast ook nog eens niet mooi uitgelijnd in de tuin lag is er gekozen om de vijver geheel opnieuw aan te leggen. Met de juiste materialen en een goed plan voor filtratie van de vijver.

Voor de vissen uit de oude vijver hebben wij een mooie kuubs bak waar de vissen in ondergebracht kunnen worden. Nadat de vissen uit de vijver zijn gehaald is de oude vijver geheel gesloopt.Aanleg van de nieuwe vijver
De vijver is netjes haaks op de bestrating geplaatst en opgebouwd met betonblokken en betonbielzen en word afgedekt door een strakke hardstenen afdekrand. De vijver is voorzien van hoogwaardig EPDM vijverfolie die veel langer meegaat dan pvc folie. Via de bodem van de vijver loopt het water door de bodemdrain naar de filterput die achter de vijver verscholen zit.


Aangekomen in de filterput gaat het water door een voorfilter waarna het door het drukfilter (met UV) gepompt word. Het gefilterde water stroomt aan de andere kant de vijver weer terug het water in. Voor gemakkelijk onderhoud is het filter aangesloten op een afvoer. Door een doordachte aanleg staat deze vijver weer garant voor nog vele jaren vijverplezier!
511 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page