top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJohan Boersma

Project: Renovatie gezamenlijke vijver bungalowpark

Bijgewerkt op: 6 nov. 2020


De vijver weer in ere hersteld!
De vijver weer in ere hersteld!

13 Bungalows, allemaal gelegen aan dezelfde mooie vijver. Althans, het wás een mooie vijver. Maar na vele jaren zat er een zwaar visbestand in de vijver waardoor er geen goede balans meer was en het water altijd groen, planten leefden niet meer in de vijver en de randen van de vijver waren op vele plekken verzakt en de aftimmering zat los.


De vijver voor de renovatie
De vijver was wel toe aan wat aandacht

Ook was de oude pvc folie broos geworden en gaan lekken waardoor de vijver er al een poosje op zijn zachts gezegd niet meer op zijn best uit zag. Tijd om de vijver eens goed aan te pakken! Nadat de vijver was leeggepompt, de dikke sliblaag was verwijderd en het visbestand een nieuw thuis had gekregen kon de oude folie verwijderd worden.

Verwijderen van vis, sliblaag en plaatsen nieuwe vijverrand
Verwijderen van vis, sliblaag en plaatsen nieuwe vijverrand

Er is een nieuwe vijverrand helemaal rondom de vijver geplaatst die zorgt voor een mooi strakke en waterpasse afwerking van de folie. Het zandbed onder de oude folie is voorbereid op de folie en de taluds zijn weer netjes gemaakt.

Folie op maat! Omdat deze vijver mooie afgeronde vormen heeft. Zou er bij gebruik van een rechthoekig stuk folie ongelofelijk veel restafval zijn. Daarom is de vijver ter plekke ingemeten en is de epdm-folie op maat gemaakt.

Op maat gemaakte folie plaatsen
Op maat gemaakte folie plaatsen

Doordat alle tuinen ( met veel hoogte verschil) rondom de vijver de toegang met de folie rol van 850m2 en een gewicht van ca. 1000kg onmogelijk maakte, moest de folie maar over deze tuinen/bungalows heen. Door middel van een mobiele kraan is de folie over de bungalows getild en op zijn plek gelegd. Tijd om de folie uit te "wapperen". Met een folierol van 1000kg was de goede hulp van vele bewoners zeker welkom!


Nadat de folie op zijn plek lag, zijn de plooien tijdens het vullen zoveel mogelijk weggewerkt en is de folie netjes over de vijverrand afgewerkt. Beplanting en een drijvende fontein worden later nog aan de vijver toegevoegd als finishing touch!Weer een super leuk project, super samenwerking en een super resultaat! Uw vijver ook toe aan renovatie? Of de vijver nou groot of klein is, neem gerust even contact op!155 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page